Alla inlägg den 20 mars 2014

Av Angelina Söderström - 20 mars 2014 08:25

Att sätta mål är inte så lätt som det kan tänkas vara. Så därför tänkte jag i fem delar gå igenom hur man sätter mål på bästa sätt.

Vi kan börja med att skilja på dröm och mål. Många har drömmar men få gör dem till mål. För att göra dem till mål måste man göra en plan för hur man ska lyckas nå sitt mål.

Om du vill undvika kritik: säg inget, gör inget, förbli inget!

För att verkligen lyckas nå ditt mål måste du ha ett starkt VARFÖR. Du kan inte bara säga att du vill gå ned i vikt för att du vill vara snygg. Det är ett svagt varför. Däremot om du vill gå ned i vikt för att du ska må bra, slippa ha värk, slippa undvika saker pga din övervikt så kommer du komma betydligt längre.

Om du gör det som du alltid gjort kommer du få samma resultat du alltid fått!

Det som är viktigt med mål är att det skrivs upp och uppmärksammas. Tala om för folk varför du gör det du gör och vad de kan göra för att stötta dig. Om du tex försökt gått ned i vikt tidigare och inte lyckats så kan du analysera vad det var som gick fel. Om man skriver ned vilka problem man kan tänkas stöta på så kan man redan i förväg försöka lösa dom. Om man tar alltför mycket problem som de kommer så kan det bli ditt fall.

Så det första steget när du sätter ett mål är:

Specificera!
Gå in på så djup nivå du kan för att förklara ditt mål och ditt varför. Skriv ned det och sätt upp det på ställen som du alltid kan se. Det viktiga är att du tittar ofta på dem så du blir påmind om varför du började den här resan från första början. Skriv även ned vad du kände när du bestämde ditt mål. Då kan du lättare få samma känsla varje gång du tittar på ditt mål.

Så nu har du en början. Det är bara att ta penna och papper och börja skriva ned just ditt mål. Imorgon kommer nästa del ;)

Presentation


Min blogg är för dig som vill komma i form eller bara läsa om andra som gör det ;)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Har du några nyårslöften?
 Ja självklart! Jag ska bli superfit i år
 Nej sånt funkar inte för mig
 Nja mer mål än nyårslöften
 Ja men jag brukar aldrig hålla dom

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards